Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare… που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του. Το επισκεφτήκαμε και το απολαύσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Ιωσηφίδης Αναστάσιος, 30 χρόνια στο επάγγελμα, με υποδέχτηκε με πολύ φιλόξενη διάθεση και ήταν πρόθυμος να εκμυστηρευτεί πολλά από τα “επαγγελματικά μυστικά”.

Φορέσαμε λοιπόν ποδιά και μπήκαμε στην κουζίνα με τη σεφ Ρούλα Λαζαρίδου να κάνει τα μαγικά της… Ξεκινήσαμε με ένα κριθαρώτο με γαρίδες και άρωμα τρούφας, συνεχίσαμε με ένα ριζότο με γαρίδες και άρωμα βανίλιας και τελειώσαμε με το σάντουιτς καπνιστού σολομού με πράσινη σαλάτα και το μαγικό ντρέσινγκ που απογείωσε τη γεύση του σολομού ας μην τα αποκαλύψουμε όλα τώρα…Σύντομα θα σας αποκαλύψουμε τις συνταγές…Αφού ετοιμάσαμε τα πιάτα, καθίσαμε να απολαύσουμε αυτά που κάναμε, παρέα με ένα φρουτώδες λευκό κρασί. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να μας μεταφέρουν τα αρώματα που αναδυόταν από τα πιάτα…..Ο χώρος θυμίζει θάλασσα…με τα ψάρια να κρέμονται από το ταβάνι και με πέτρες στους τοίχους.

Ε με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ψαροταβέρνα……γιατί…δεν είναι! Έχει δώσει μια γκουρμέ κατάσταση στο ψάρι σε πιο προσιτές τιμές… Ααα και το άλλο που αποτελεί καινοτομία, είναι ότι το ψάρι έγινε take away food…Μπέργκερ με μπιφτέκι ψαριού, μπαγκέτα με σολομό και πολλά πολλά άλλα που μπορείτε να γευτείτε σαν κολατσιό..στη δουλειά και όχι μόνο. Με τις καλύτερες πρώτες ύλες και με τη σεφ Ρούλα Λαζαρίδου καταφέρανε να δώσουν στα θαλασσινά μια άλλη διάσταση γι’αυτό και αναδείχτηκε στην 11η θέση από τα 364 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης Όλοι χρειαζόμαστε Ω3 λιπαρά δε νομίζετε;;;; Αξίζει να το επισκεφτείτε!!!

πηγή: tithafame.gr